ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Υπό τη σκιά της βασίλισσας Ελισάβετ ακόμα και μετά θάνατον ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Όπως έπραττε και εν ζωή, ο Πρίγκιπας Φίλιππος ακόμη και στον θάνατο θα πρέπει να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του Βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Μέχρι να φύγει από τη ζωή η Βασίλισσα η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα βρίσκεται σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Στον ίδιο χώρο έχουν ταφεί οι γονείς της Βασίλισσας, ο Βασιλιάς George, όπως και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε. Το Royal Vault, όπου θα βρίσκεται προσωρινά η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων, 24 στο σύνολο.

Όταν και εφόσον η Ελισάβετ αποβιώσει, θα "ξανασυναντηθεί" μετά θάνατον με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλον στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται και αυτό στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Στη σκιά της Βασίλισσας
Αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ακόμα και μετά θάνατον, ο Φίλιππος "ακολουθεί" το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, έχοντας δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως και όταν βρισκόταν εν ζωή. Από την μέρα που η Ελισάβετ έγινε Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται δύο βήματα πίσω της και να ακολουθεί τα πρωτόκολλα.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ