ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι royals στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου

Οι εμφανίσεις των royals κυριών από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Μαρία Καραμάνου

Το μνημόσυνο για τη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου στο κάστρο του Winsdor. Η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Winsdor, ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. Η τελετή διοργανώθηκε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια ως ένδειξη της στενής φιλίας μεταξύ των δύο οικογενειών, καθώς και της συγγενικής τους σχέσης. Ο πατέρας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος Α', ήταν ξάδελφος του πατέρα του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππου. Επιπλέον, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα William και ο Φίλιππος Γλίξμπουργκ βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Diana.

Ο πρίγκιπας William κάλεσε τα μέλη της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας για να τους ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί στο μνημόσυνο του νονού του περίπου μια ώρα πριν την έναρξη της επιμνημόσυνης δέησης. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο William δέχεται κριτική για την απουσία του. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι στην κηδεία του Κωνσταντίνου, ενός από τους νονούς του πρίγκιπα. Παρά την αγάπη που έτρεφε για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπόρεσε να παραστεί στο μνημόσυνο λόγω της κατάστασης της υγείας του μετά τη διάγνωση του με καρκίνο.

Η βασίλισσα Καμίλα έφτασε μαζί με την τέως βασίλισσα Άννα Μαρία. Στην τελετή βρέθηκε επίσης η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και στην κηδεία του τέως βασιλιά. Παρών ήταν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, οι κόρες της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, Έλενα και Κριστίνα, καθώς και ο πατέρας τους, Χουάν Κάρλος.

Οι εμφανίσεις των royals

Η τελετή προσέλκυσε την παρουσία πολλών κυριών από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, δημιουργώντας έναν αέρα υψηλής κοσμιότητας και εκλεπτυσμένης γοητείας. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν η βασίλισσα Καμίλα και η Λετίθια της Ισπανίας, δύο εξέχουσες προσωπικότητες που δεν άφησαν ασυγκίνητο κανέναν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Η βασίλισσα Καμίλα επέλεξε ένα pinstripe ταγιέρ που αναδείκνυε την κομψότητά της με κάθε λεπτομέρεια. Το μεγάλο καπέλο με φτερά προσέδιδε μια αίσθηση μυστηρίου και αυταρχικής γοητείας στην εμφάνισή της, ενώ η επιλογή του σκούρου μπλε χρώματος ήταν απολύτως εναρμονισμένη με την ατμόσφαιρα της τελετής.

Η Λετίθια, από την άλλη, επέλεξε να ξεχωρίσει με ένα ιδιαίτερο πανωφόρι που προσέδωσε διαχρονική κομψότητα στην εμφάνισή της. Η κάπα με γούνα στο λαιμό ήταν μια τολμηρή, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένη επιλογή που προσέδωσε πολυτέλεια και αίγλη στο look της. Το γεγονός ότι επέλεξε να φορέσει μπλε χρώμα αντί για το συνηθισμένο μαύρο ανέδειξε το αίσθημα της εκλεπτυσμένης προτίμησης στην ενδυματολογία της.

Η τελετή προσέλκυσε την προσοχή όχι μόνο λόγω της σημαντικότητάς της, αλλά και λόγω της ενδυματολογικής τάσης που επικράτησε ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Το γεγονός ότι οι βασιλικές κυρίες της Ευρώπης και η οικογένεια του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου ακολούθησαν ένα κοινό dress code αποτέλεσε αναμφίβολα ένα έντονο μήνυμα συμμετοχής και σεβασμού προς τον εκλιπόντα και την εκδήλωση.

Το μπλε noir κυριάρχησε στην εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική και εξίσου κομψή επιλογή σε σχέση με το παραδοσιακό μαύρο. Οι παρευρισκόμενοι, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, επέλεξαν να ακολουθήσουν αυτήν την τάση, δημιουργώντας ένα συνολικό αισθητικά εναρμονισμένο περιβάλλον.

Οι επιλογές ενδυμασίας της Μαρίας Ολυμπίας και της Nina Flohr αποτέλεσαν επίσης αντιπροσωπευτικά παραδείγματα διαφορετικών στυλ. Η Μαρία Ολυμπία επέλεξε έναν minimal και κλασικό συνδυασμό με ένα midi φόρεμα, μαύρο παλτό και μαύρες γόβες ενώ η Nina Flohr προτίμησε ένα πιο ρομαντικό στυλ με ένα retro ταγιέρ, με έναν συνδυασμό υφασμάτων και αξεσουάρ που τράβηξαν τα βλέμματα.

Η παρουσία της Μαρί Σαντάλ στην εκδήλωση αναδείχθηκε αμέσως ως μια ευχάριστη έκπληξη και μια ανανεωτική πινελιά στον ενδυματολογικό κανόνα που επικράτησε εκείνη τη μέρα. Η επιλογή του σκούρου burgundy αποτέλεσε έναν τολμηρό και εντυπωσιακό κομψοτέχνημα, δίνοντας ένα διαφορετικό χρωματικό τόνο στο γεγονός.

Το κλασικό midi φόρεμα που επέλεξε η Σαντάλ αναδείχθηκε υπέροχα με την απόχρωση του burgundy, δημιουργώντας έναν αέρα μυστηρίου και κομψότητας. Η matching εσάρπα και οι καστόρινες γόβες σε ασορτί απόχρωση ολοκλήρωσαν το σύνολο με διακριτική κομψότητα και στυλ.

Με αυτήν την τολμηρή επιλογή, έδειξε όχι μόνο την αισθητική της αυτοπεποίθηση αλλά και τη δική της εκδοχή της κομψότητας και της προσωπικότητας μέσα από τη μόδα. 

Ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η απώλεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ αποτέλεσε αναμφίβολα μια μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα και την παγκόσμια κοινότητα. Η κηδεία του συγκέντρωσε μέλη των βασιλικών οικογενειών από διάφορα μέρη της Ευρώπης και του κόσμου, επισημαίνοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση προς το πρόσωπο και την ιστορική σημασία του εκλιπόντα.

Η παρουσία 250 ατόμων στο μνημόσυνο αντικατοπτρίζει τον βαθύ πόνο και τη θλίψη που επικράτησε με τον θάνατό του, καθώς επίσης και την σημασία που είχε η προσωπική του ζωή και ο επίδρασή του στην κοινότητα. Η συμμετοχή στην τελετή από μέλη των βασιλικών οικογενειών επιβεβαιώνει τον σεβασμό προς τον εκλιπόντα και τη συμπαράσταση προς την οικογένειά του.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS